länge sedan sist men ett stort delmål avklarat!! :-). även om han bröt hur stark är inte COLTING? så imponerade av honom.

Ja det drar ut på tiden mellan inläggen men nu har vi kommentarer ända från Stockholm :-) kram o tack i åkersberga!! Tänker mycket på Er!!! Bra promenerat! ( core är alltså träning för kärnan: framförallt bål och rygg så nu kan ni köra det i åkersberga med).

Nu blir det tätare uppdateringar. (om någon orkar läsa)

Jo vad har hänt sedan sist? ,,,  för att gå datumen i förväg...Jo ett delmål för Tobbe var ju en halvmara 21km i november och den är gjord 1tim 58minuter,,, gött GÖTT G Ö T T !!
Vi har stretat på riktigt bra tagit en massa kort som kommer nästa gång förmodligen i morgon med månadsbokslutet för November.
Måndag 21a var Ledig dag som sagt med fix pyssel och lugn.
Tisdag 22a var behandlingsdag för Tobbe hos david priver och Sophie tog ett tempo pass i bassängen på 1200 meter.
Onsdag 23-e löpning, alltså det går lättare och lättare hur kul som helst, Tobbe sprang och mötte Sophie som sprang hem från jobbet i högklackat o jeans,,,, hehehe näe, ombyte på jobbet och så träffades vi efter en stund för Tobbe blev det 12km och för Sophie 6,5 väl hemma körde sophie core i 30 minuter Tobbe ska bara annat först,,,, hehehe.
24 ( jaaaaaaaa i månad till JUL!) Sophie drog en repa tempo på 6,5 km ca 32minuter snabbt och bra. Sen till jobbet cyklade sedan hem och vänatade på Tobbe som vid hemkomsten svidade om och sprang ett tempo han med på 10km till simarenan 51,40 bra tempo! Sophie kom med bilen sedan körde vi ett riktigt snabbt tempo sim på 1000 meter.
25 jaaaaaaaaaaaaaaaaa ledigt så behövligt!!
26 dax för advents pyssel inköp av lite slingor o sånt men först,,,,, träning.
Cykel Sophie 30000 meter Tobbe 44000 meter att Tobbe cyklade lite längre beror på att han inte gillar nåt överhuvudtaget med stretch o core så det gjorde Sophie under tiden. Vi hade ett riktigt bra cykel tempo, intervaller om ett par 3 kilometer med 32-35 km i timman på slätten och med lite lite nedförslut i perioder. Riktigt bra för att vara oss, Sophie är som en kvinnlig Eddie Merx bara mal på o trampar. Vi får även till uppförsluten bra nu, lätta växlar bra kardens och 22-27 km i timman, hur kul som helst! Direkt efter fast vid olika tidpunkter var det löpning 2,5 km efter cykel passet, alltså som sagt det går inte bra men det går bättre och bättre för varje gång, eller som dom har på tv "så mycket bättre". Sen glögg och adventspyssel,, hur mysigt som helst!!
27 i stormens öga klart vi skulle ut och springa,,,, ja ni vet dum i huvet så får kroppen lida,,,,, 8,2 km på kransmossen, sista 2 km var det storm ösregn och motvind,,,, de sista 2 innan dess så var det likadant fast utan ösregn,,,,
28 skulle vara vilodag men icke,,,,,
Sophie 9 km och tobbe gbg varvet hehehehe fast i kråkered. fasen va kul.
29 puh börjar slita lite på kroppen behöver vara lediga så därför körde vi "bara" tempo simning på arenan
Sophie 1400 och Tobbe 2000 meter,,, är så kul, Sophie fick tips från coachen i form av en simtränare i sk elfsborg, hon gav små tips och det funkade fast kommer att funka ändå bättre:-) Bra Jobbat och tack för hjälpen.
30 LEDIGA LEDIGA LEDIGA!!!
I morgon kommer det siffror och dom ser lovande ut:-)
Imorgon kommer det kort,,,,, ja dom är oxå bra åtmindstone på den kvinnliga delen av teamet.
"Imorgon är en annan dag"

formkurvan pekar uppåt träningsläger bokat över JUL (sophie tror att det är semester,,, hehehehe).

Tobbe & Sophie snart i bättre form (Hoppas VI!!)






fart o fest och hål i huvet.

Hej eller rättare sagt ÅHEJ...
Tufft sedan sista inlägget försöker tänka på coachråden vi fått med ökad fart på ett pass och ökad längd på nästa pass. Iallafall vad det gäller löpning.
Sophie började i Onsdags med ett tempo pass på 12 km 5,50 min/km min tempo, , alltså fattade hon lite fel,,, hehehehe skulle ju var ett kortare pass med tempo.,,, bra jobbat. Tobbe tråkig tog en 9a på 5,15min/km bra det med.
Vilodag sedan fredag med hål i huvet tanke, först 30min core,,,, sedan för säkerhets skull 60 min bodycombat i rasande tempo......jäkligt kul och jäkligt länge sedan och JÄKLIGT jobbig,,,,
Lördagen var ämnad för ett långt löp pass, så det blev det 16 km 1a 8 var helt suveränt bra 6,30/ tempo kunde gått fortare men vi skulle ju orka tillbaka oxå,,,,,,, vilket vi gjorde om än knappt,,, någon hade ändrat på kartan så det sista 8 km var mer eller mindre uppför iallafall i nästan 6km.
Hem vila s-t-r-e-t-c-h-a, sedan var det uppladdning inför en efterlängtad middag hos Ellinor o Christer i Lindome,
god mat gott vin gott allt, och en god sömn, för oss som gick i bingen i tid. Tobbe var inte tröttast i paret på söndag morgon iallafall ;-), kanon frukost -TACK ELLINOR & CHRISTER -!  Hem och handlade cykel sko överdrag och ombyte, på cykeln och iväg på de absolut jobbigaste 6 milen vi kört! Motvind i de 3 första milen. Imponerande kört utav sophie som inte var den oblekaste ute på vägen,,,:-)!!Efter de 6 milen joggade Tobbe 2,5km med lea i släptåg. Alltså det gick inte bra, men bra mycket bättre än förra löprundan efter ett cykel pass. Hem och ihop brak på soffan, vi äter för lite, håller inte att äta frukost vid 8-8,3 sedan hem och upp ut på cykeln och inte tillbaka hemma förrän vid 16,00 och ingen mat förrän 17,,, hmm inte bra, men 1,5 timmas bastu efteråt var underbart,,, somnade på väg ner till kudden strax efter nio.
Ser fram emot en träningsfri dag idag! pyssel o städning,,,, näe tränar istället,,, fast inte
Må så gott
Tobbe & Sophie snart i bättre form (Hoppas vi) 
 

kvartalsrapport,,, härliga siffror :-)

Jepp då var det dax för 1a kvartalsrapporten från oss. Ser kul ut och man märker att det finns tid till träning om man bara försakar vänner , övrig familj (inkl hund), jobb, hus (städning ja ni vet) ,,,, hehehe näe inte alls det finns mer tid än vad man tror. Följande statistik är iallafall kul för oss.

Tobbe
Löpning : 312500 meter
Simning : 83600 meter
cykel : 377806 meter
Totalt : 773906 meter
Detta har tagit upp 4548 minuter av Tobbes sista kvartal
Extra kalorier som förbränts under dessa minuter : 66260, eftersom 1kg motsvarar 7000 kalorier så borde ju viktminskningen vara ca 9,46571428571 kg men det är den inte,,,,,

Sophie
Löpning : 195900 meter
simning : 41100 meter
cykel : 279006 meter
Totalt : 516006 meter.
Detta har tagit upp 3043 minuter av Sophies sista kvartal.
Extra kalorier som förbränts under dessa minuter : 27389 o med tanke på ovan räkne exempel så borde viktminskningen vara ca 3,91271428571 och det är den o drygt det.

Skulle tobbe (samma totala antal minuter)
städat (hahahahaha) : 27219
handlat : 46674
trädgårdsarbete: 35028
sexat: 11691

Skulle sophie (samma totala antal minuter)
städat  :11077
handlat : 18995
trädgårdsarbete: 14255
sexat: 4758

så visst fasen är inget försakat.

De goda siffrorna från 1a kvartalet gör att vi ser framtiden an med stor tillförsikt. Vi ser vi en betydande tillväxt under kvartal nummer 2 med bra avkastning på insatta minuter med ett högt netto.
"styrelsen"

Tobbe & Sophie snart i bättre form (hoppas vi)



träning o matläger......

Dax för träningsläger och som det visade sig matläger....:-)
Ante berättade att 1kg är samma som 7000 kalorier så följdaktligen om man minskar intaget med 500 och ökar förbränningen med 500 kalorier per dag så tappar man ett kilo på en vecka, vilkert i praktiken innebär att det kommer ta 3,5 vecka innan denna helgen försvinner,,,,,,

 -Vet du vad kalorier är?
-
nej....
-det är små otäcka djur som smyger omkring på natten och syr in dina kläder medans du sover!!

Vi hade en kanon helg i falkenberg med myckat bra träning och massor med god mat och gott vin.
Fredag kväll:
gött o bra löp pass på 8 km, Ante agerade hare och drog så småningom upp ett frejdigt tempo,,,,,,
Världens godaste fisksoppa vitt bröd och rödvin ,,,  i bingen innan midnatt, (ja just dét 1kg godis oxå,,,,,)
Lördag upp o hoppa storfrukost med massor av gott och mycket av allt, på simarenan kl 9,00 körde ca en timme innefattade alla simsätt inkl crawl o andningsskola, in i omkl rummet svidade om o upp på cykel i gymmet, körde 30 min backträning med snitt fart 30km/h gött mos (ja ante hade bara 28km,,,) sen ett 30min gympass. Sophie o eva körde core och armar  i 1 timma.
Cykel in till stan och spelade på hästar o lotto , åt ca 500kg mat på en thaikrog och sedan tillbaka till stugan, lite vila och tjöt inför eftermiddagenspass som skulle bestå av 11km i ante hyfsat tempo,,,,, jo tack efter 2,5-3km tog ante 3 snabba steg sedan packade tobbes lungor o ben ihop,,,,, Sophie körde 8 km eva 5 ante spurtade runt 11km i äckelfart o Tobbe kom till slut tillbaka till stugan efter 10,5km, 57 minuter så hyfsat ändå, ja just måste ju äta oxå,,,, lite öl och sedan delade vi på 1kg havskräftor och MAJONÄS,,, mycket. Lite paus och dax att kolla hästar o lotto, som vanligt hade man gjort åt pengarna innan loppen började,,,,och som vanligt var alla hästar vi spelat på dåligt tränade,,,,helt rökta efter 2 lopp.
sen var det dax för mat helstekt lamm rostbiff (1a frivilliga köttbiten för tobbe på ja 15år) med ungsbakade rotfrutker sås mums o rödvin.
poker o 1 kg godis. Tobbe somnade oerhört tidigt. Sophie o Eva hade en traditionsbunden diskussion och sen somnade dom oxå. Ante orkade inte lyssna så han gick o la sig under diskussionens pågående stadium.
Söndag morgon ännu störe frukost än på lördagen, sväng till Ullared lite handling och sedan tillbaka till stugan, dax för distanspasset,,, maraton mannen ante skulle hålla ett lite lägre tempo så denna gången hängde vi med i ca 70 meter,,,,,hursomhelst har karln´ett sjujäkla löpsteg. Sophie drog på i 11km Tobbe 14km och Ante 16km eva 5km.
Naturligtvis mer mat!! massor av fisksoppa kräftstjärtar och vitt bröd..... dock inget godis. 
Hem glada trötta ont och supernöjda.
Alla 4a presterade som vi tyckte kanon under hela helgen.!
Stort tack till Ante o Eva.
Nästa läger blir i mars 2012 mer träning och MINDRE mat,,:-)
Tobbe & Sophie snart i bättre form (hopppas vi)






sammanställning av oktober samt tankar för framtiden.

Ja då var det dax igen,,,
ja just ,, det blev ett löp pass igår igen ,,för säkerhets skull,,, Tobbe 13 km och sophie 6,5km var tvungna att köra lite eftersom det är träningsfritt idag torsdag med förberedelser inför helgens träningsläger i falkenberg.
Ante o Eva har säkert kokat ihop någon mjölksyredoftande häxbryggd kryddad med god mat och gott rödvin.
Ett tips till er som har sömnsvårigheter BÖRJA TRÄNA,,,, i måndags fick kudden besök 18,30 somnade runt 19,30tisdags blev besöket något senare ca 19,30 likadant igår onsdag 19,30. Man vaknar nästan pigg o glad,,,:-)
Försökt se samma film i 3 dagar nu men,,, ja man somnar ju gott,,,
Oktober
Tobbe : 346706 meter(sept:252800) löpning: 133700, simning: 26000 cykel: 187006
Sophie: 285106 meter(sept:130500) löpning: 86660, simning: 11500, cykel: 187006
Skillnaden i oktober mot september för
Tobbe: (i meter) Löp: + 87600 sim: - 7700 cykel: + 93206
Sophie: ( i meter) Löp: + 53060 Sim: - 5800 cykel +154006.
Så vi är på rätt väg och lagt lite mer fokus på det som är svårast att bygga upp dvs, löpning o cykel.
Extra förbränning av kalorier under oktober pga träning
Tobbe : 27958.
Sophie : 13923.
Som ni förstår så beror Tobbes högre förbränning mycket på en BETYDLIGT större massa som ska förflytta sig,,,, hmm 70% mer massa,,,
Nåväl fredag - Söndag  träningsläger som sagt sedan är det dax från o med 14 nov att dra ner lite på antalet löp o simpass, försöka öka antalet meter per pass alternativt köra igång med urtröööökig intervallträning.
Cykla ska vi göra så länge det bara går. Däremot är det nu dax att lägga in bodypump, core och några yoga pass per månad. så våra meter kommer förmodligen att minska men träningsmängden kommer att bli större.
Halvmara är planerad till sista helgen i november,,,, får vi se hur det går. Även om vädret tillåter ett 9 mils pass på cykel innan vi ställer in dom i vinterdvala.
Ha´t bra´
Tobbe & Sophie snart i bättre form (hoppas vi)

form vikt o annat....

Igen tog det lång tid innan bloggen uppdaterades,,, sorry. Kul iallafall att vi får höra från andra att nu får ni banne mig uppdatera, så bättring lovas!!
(ja inte har det blivit bättre med Sophies cykel värk,,,asg)
Måndag 31 okt
tobbe träningsfritt i stockholm på arbete,,
Sophie dönade iväg till simarenan och skvätte iväg 2000 meter.
Tisdag 1 nov
Tobbe klev upp iottan på hotellet o körde 2 mil cykel och 6km löpning inomhus fy faen va tråkigt när man vant sig med utomhus aktiviteter.
Sedan hemåt efter dagens förvärv o 2600 meter i bassängen,, en minimini triathlon iallafall.
Sophie tog en Ledig dag.
2
skön löprunda på 9km för båda, känns gött att det blir enklare o enklare,,,
3
simning igen, Tobbe 2800 o sophie 2000, blir lite kortare dist för Tobbe som försöker att få upp lite frekvens.
4
Förbereder inför lördagens  Tjejjkväll där Tobbe skall "kocka" åt 6 tjejer/kvinnor välj själva,,,, hehehe.
5
stök dag med städning och sista förberedleserna inför kvällens övning,,,, fast Tobbe smet iväg o spran 9 km
efter vi fixat allahelgona pyssel med grav o lite annat
6
NÅGOT TRÖTTA men middagen var naturligtvis superb,,!:-),,, ut o iväg med mycket backträning på cykel 4,5 mil
tog ca 2 timmar (sedan ser man att vinnaren i ny maraton sprang 4,2 på 2,05,, allvarligt talat han spring lika fort som vi cyklar,,,,,) Svullo kväll med falafelrulle , pizza pommes o coca cola,,,,,
7.
invägning på morgonen,,,,,,,
Tobbe + 3kg,,, TRE KILO
Sophie +2kg,,, TVÅ KILO
sedan i lördags morse,,, nice INTE
Därför bara därför tog vi träningsfritt,,,,,
8.
nu jäklar,,,
Tobbe sprang till Memira 6,5 km hämtade upp Sophie sedan sprang vi till simarenan 3,5 km
simmade 2km Sprang tilllbaka till memira där tog tobbe bilen o Sophie knatade iväg ytterligare 1km.
Tätare uppdateringar följer....... summa summarum,,,,, svullo käket är underbart men kommer i fortsättningen att
intagas med större melleanrum mellan gångerna....

Tobbe & Sophie snart i bättre form (hoppas vi)

Nästan en milstolpe nådd av vikarien!

Igår var det dags att göra ett kombo pass, löpning till simhall, simma 2km och löpning tillbaka..
Laddningen praktiskt var enorm, var ju tvungen att springa till intersport och inhandla en midjeväska till simattiraljer och lite energikicks till att stoppa i mun under tiden..
Löpningen dit var som en uppvärmning (inte för Tobbe eftersom han offcourse sprang hemifrån Kråkered, några km xtra..), men simningen, hör och häpna, jag orkade nästan att crawla mina 2km!!! helt otroligt, jag är skitstolt över det! Att simningen gick så bra, sporrade nog att löpningen tillbaka kändes hur bra som helst och hade jag inte varit så j-kla mörkrädd så tror jag säkert att jag orkat springa hem oxå.. men det blir det nästa gång!
Nu hoppas jag bara att Tobbe lille inte blir sjuk till helgen ( kände sig lite halvkrasslig igår), för då stundar en ordentlig träningshelg hos Eva & Ante och det ska bli så kul!!!
Må bäst, kram från Tobbe & Sophie snart iform, hoppas vi :)

RSS 2.0