Endurolöpning....

Seriöst,,,,,,! helt allvarligt talat,, glada i hågen drog vi iväg till rydboholms sportstuga utanför borås eftersom vi fått tips om en bra 9,1 km där. Jättebra om man kör enduro eller vandrar med vattentäta kängor stavar och inte behöver tänka på att "snart blir det mörkt",,,!
Sportstugan verkar jättefin, likaså sjön och de olika grillplatserna perfekt för rekreations vandring, säkert för  svamplockning och andra liknande aktiviteter. Att tro man kan springa runt i någonform av motions spår är BARA att glömma, åtmindstone vi denna årstiden. Ja egentligen alla årstider, man sprang på skrå, upp för trappor,  över spångar (iofs en himla jobb det lagts ner på att bygga dessa spångar och trappor, en eloge till det),
över stock, över sten och vatten skogen full avvatten. Klagar inte på själva rundan eller allt fantastiskt arbete inblandade lagt ner för att det skall bli ett bra område, men Ni som skall springa,,, näe!
Nåväl, ändå ett bra pass på 1,20. Vi märker båda att återhämtningen från hög puls till normal blir bättre o bättre, vilket känns helt super bra!
Sophie ville vända ett par gånger och kinkade ur lite,, eller en hel del,  Tobbe hade en irritationsfrekvens en bra bit över hälsosamt, men vi hittade ut till slut och tog oss hem. Körde för skojs skull ett kort men intensivt intervall pass på 4 x 200 meter.
Ikväll blir det arenan och plums i plurret.
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

ont o trött men klart vi mår bra,,

Hej Igen
Angående Sophies ooooootroliga cykelvurpa,,, hon mår bra! inga synliga skador utan nu är det bara att köra på.
Gårdagen lärde Tobbe en viktig läxa, man cyklar inte 2 dagar i rad om man har rumpskinn som en nunnas innanlår,,, dvs, orört :-)
Tobbe var hemma lite tidigare på tisdagen efter 75 mil i bil, tänkte väl att cykla är ju en bra idé, näe inte!!
Det tog 10 meter innan rumpan sa ifrån!! Det gjorde jäkligt ont, men va fasen, kom igen nu!! Det blev t o r viskafors en nätt tripp på 2,8 mil ajajaja ont igårkväll och ont i morses,,,,
Detta till trots, så när Sophie kom hem så bar det av till simarenan, Sophie tränade på sin nya crawl teknik som Amanda lärt henne och tobbe plaskade på som vanligt, utan dongel/dolme, benen sjunker betänkligt,,.
Sophie hade nog en liten släng av jag ska bara,,,, igen, jag ska bara ,,, rätta till glasögonen, öron plupparna, näsklämman, spotta ut kallsuparna och prata lite hehehe men iallafall 1800 meter. Tobbe körde sina 3000 och var trött som en tok efteråt.! vi stretar på bra!
Väl hemma God Lax och sedan fick Tobbe en underbar massage av Sophie och somnade som en klubbad oxe.
Ikväll blir det löparskorna på och förhoppningsvis 9 km vid rydboholms sport stuga, skall tydligen vara super bra spår!
Tobbe och Sophie snart i form (hoppas vi)

tack mor!

för alla hejjar rop och så,, uppskattas massor:-D

oj var det redan mörkt ute?


tobbes tena


jag har ingen mjölksyra, men jag har youghurt!


Nice shoes, ja e en röstrumpa


Sitter skon?


blöta skor..


tour de fran.... eh kråkered

Eddie Merx skulle varit stolt.....
Cyklar inköpta, alltså det går inte fort! 4 timmar för två,, 2 cyklar, men det blev så bra! härligt rödvita kumho färger och super snygga, ja å dom var bra oxå! :-)
väl hemma skulle allt provas ut och första färden skulle till att ske! kunde lika gärna blivit sista färden (någon som sett filmen?) inga grisar med men sophie kopplade ihop sig med cyklen tappade fart och,,,,, välte som en fel lastad långtradare, enda lkheten med filmen,, scream like a pig,,, var ljudet som kom över hennes läppar, ink oink fast i falsett.!
men skam den som ger sig up and away! härlig underbar 2 mila kliv,, eh sju näe två mil.
1a bilderna kommer här!!
nu kör vi hårdare
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)


helgen är över och cykelköp hägrar.:-)

Sophie drabbades av "jag ska bara".. syndromet under söndagen, men efter glada tillrop och hejjarramsor på facebook så tog hon tag i baddräkten och begav sig till simarenan och fick även med sig Amanda, som för inte så länge sedan simmade i marks simklubb, så sophie fick en crawl lektion av amanda och allt var frid o fröjd i bassängen. 2000 meter avverkades.
Tobbe tog träningsfridag och körde upp till Mora för att kolla hockey och flööööta till det med en pizza hmmmm gott ;-)
Idag är det inhandling av cyklar som gäller härligt och kul sedan blir det ett provpedalpass i eftermiddag! skall bli oerhört kul!! Återkommer med rapport om hur detta avlöpte:-)
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)


lördag afton efter en skön och fullspäckad dag,,,

hej goa vänner,,,
fredagen blev inte alls som planerad, bjudna på fest men ärerbarnet"vuxen" insjuknade, så allt inställt....
i vilket fall så blev fredagen helt ypperlig.!! Sophie hade som tidigare nämnts operations dag samt höstmarkdan med memira, fullt schema, tobbe skulle varit på mantorp till stcc finalen där vi roddat en bil med KUMHO loggor.
allt på ända men visst vi är flexibla :-) ,. fredagen ble´ istället en gourmet kväll med kattfisk wokkad i salt och citrongräs, tiger räkor wokkade i salt och hot chilli peppar, bläckfisk med överdoserad vitlök, pilgrimsmusslor wokkade med chilli hot peppar och lite salt ,,, allt var för sig och sedan en gemensam wokk kok...... underbart!!
ja just litte gott rött till det,,, hmmm recept finnes till denna underbara måltid.
lördagen avnjöts med att sophie jobbade hela dagen på höstmarknaden för memira,  tobbe hade fixardag som i smyg öppnades med 3 km simning. sedan husfix innan sophie kom hem... sedan  8500 mtr löpning underbart!!!
så var det för oss hur var det för er?!
ha det underbart!!
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)


Det ska va gött o simma,, å det är det!

Hellu inför helgen,
Vi har kommit på en sak,,, och det är att det vi absolut trivs bäst med i träningsform är att simma.
Det är så skonsamt för kroppen och ändå "tar det" ordentligt. Igår var i och för sig första krångelpasset i simarenan, vi hade problem med glasögonen, näsklämma o öronpluggar, något irriterande, men inte stoppar det oss,,,Sophie hade operationsdag på memira igår ytterligare ett gäng glada människor som slipper sina glasögon/linser!! Det är krävande dagar det där, allt är på plats och allt skall löpa smärtfritt i dubbel bemärkelse,,,,,
Sophie hoppade ändå glad i hågen rakt ner i plurret och avverkade starka 2600meter, blir mer o mer kravling även där nu, så ,, fasen det blir bra!!
Tobbe plumsade i lite före och forcerade fram 4000 meter, eller forcerade o forcerade, men bitvis skvalpade fram,
free willy,,,
Har fundert ett tag på just enkelheten i att träna när och om man ser bra ut,,,alltså bra ut genom sina ögon utan tillbehör allt blir enklare, eller en varelse blev oerhört förvånad när hon fick en liten halvkläm på rumpan utav tobbe,,, då såg han inte bra ut eftersom simglasögonen var lite immiga, såg bara den vita randen på baddräkten som Sophie har, fast nu satt inte just den baddräkten på Sophie,, hmhmhm,,, pinsamt.
Vad jag skulle komma till är iallafall att jag är så glad över min ögonoperation:-)
Just för att simning är så skonsamt, så skall vi springa idag.
Tobbe kör förhoppningsvis milen och Sophie en 5a, hon jobbar på höstmarknaden idag efter ännu en operationsdag på memira. Besök gärna memiras tält på höstmarknaden, dom har tydligen ett erbjudande för kommade operationer, hon ansluter tillsina kollegor där vid  16,00 så ge henne ett glatt träningstillrop.
nu blir det träningsmyyyyyyyys

pedal funderingar och en å annan undring,,,

Vi måste verkligen komma igång med pedaleriet, fick kontakt med 2 fd landslags pedlamän, Bosse & Johan Flodin.
(med hjälp av frun/mamman Monica). Dom kan verkligen det här!! Fick tips, hjälp och en bra affär som vi skulle vändas oss till, cy, äh pedalcity i göteborg. Dom skall oxå hjälpa oss att pruta,,, hehehe skönt att slippa göra det själva,,,vi är ju för blyga för det egentligen,, inte. Picko var en hjälpsam man som visade Tobbe till rätta vid besöket där under onsdagen. Det är ju en hel vetenskap! Så det mättes lite granna och pratades en massa fram o tillbaka.
Hehehe ja just det dom testade vigeten på Tobbe och ja den var som vanligt, namnet Buffel användes,,,,,
ingen överrörlighet här inte :-)
Så nu är tid bokad för en bodyfit,,,, för Sophie o Tobbe (han behöver nog mer en bodyLift,,,,) på Måndag 26 och inställningar och förhoppningsvis pedalmaskinerna med oss hem. Skall bli riktigt kul. Föresten det är ju inte bara maskinen som skall köpas, det skall till dator för kardens hastigheten och hastighets mätare, för att inte tala om allt man skall ha på sig! DESSUTOM ingår inte pedaler, nänänä dom köper man separat.
andra nyttiga inköp vi gjort är mp4 spelaren för en 3 veckor sedan ligger fortfarande fint i förpackningen,,,
Ni som inte vet, så är en bra kardens ca 70-95 per minut, minst slitsamt för kroppen. Kardens är alltså;......
varv på pedalerna per minut. Å en annan sak, för att må bra i 18 mil på en pedalmaskin, bör man ha ca 200 000 meter på maskinen innan man tävlar,,, tvåhundratusenmeter,,, det är en bit,

Vi börjar fundera över vårt träningsprogram, var ju oerhört optimistiska inför september, men fasiken, det har inte blivit alls den mängd vi förutsatte oss att göra, det känns lite tungt att vi inte kommer att nå upp i mängden, simningen kommer vi att klara galant 20 resp 30 tusen meter, löpingen, njae kanske 75% av distansen, pedaleriet,,,, kanske 5 % och där låg den stora mängden meter. Så efter inköpet blir det fokus på pedaleri.
Maten, hm fasen hungrig jämt och vi försöker pilla i oss så gott det går för att orka, naturligtvis har vi tappat ett eller ett par pannor var, vilket det fanns utrymme för, åtmindstone för Tobbe. Skall bli spännande att se hur det går.
Sömnen, jösses, man sover ju som ett barn och tidigt, det är ju positivt, men man missar ju en del kul man vill se på tv, inte att vi tittar mycket, men någon niobio vill man kanske se ;-)

ja iallafall
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)
 

nu var det ett tag sedan,,,, men kul är det!

Hej igen,
dax för lite nya händelser i träningslivet.
Som sagt Tobbe hade dawa event med kul coachning från Glenn Hysén, go mat o allt ,,,, fast som sagt, nyktert o städat för wannabeen,,,, fredag en trevlig föreläsning av Torbjörn Nilsson, allvarligt talat 57 år och ser ut som en vältränad 30åring,,, inget bra för självförtroendet, men mycket bra ideer, den pöjken har.
Sophie körde 5an på torsdagen strax under 30 minuter så ,, bra jobbat,
Fredagen var det behandlingsdag för både Sophie & Tobbe.
Lugn o skön kväll med massor av uppladdning o tankar inför kretsloppet på lördagen.
lördag
jaha kretsloppet inte alltför många mil i benen innan och ingen löpning på i stort sett 11 dagar, behandlingar o allt.
Tobbe hade otur när han tänkte (igen,,,,) så uppvärmning 9km cy,, pedaleri in till starten, kändes gött starkt o positivt, dax för start, som sagt är man dum i huvet får kroppen lida, alldeles för hög utgångsfart, så vid 3km så låg tiden på ca 4,5 min/km vilket är på tooook för snabbt, tog sig runt iallafall med blodsmak o svettningar, kom i mål och pustade ut i 3-4 minuter, hörde det började pipa från folk som sprang förbi mig,,ja visst måltidtagningen(nytt ord) var 5 meter i från mål bågen,,,,så fick ju "spurta" dit då,, tiden blev 1,00,47, kass !! siktade på ca 55-56 minuter.
Tagit med sig en peng till stadens kärna för att ta en en välförtjänt pilsner efter loppet, ja eller hur,,,,inte!
Vila och sedan upp på ,,, pedal maskinen igen, 9 km tillbaks i bra tempo, skön genomkörare.
Dagens bedrift stod i vilket fall som helst sophie för, upp i ottan för att förbereda Memiras event under dagen, lång dag ståendes på asfalt, ni vet vad det gör för ryggen, kommer hem efter 10 timmars drygt stående och arbetande bara kastar sig ur kläderna på med löpardräkten och 5km på snabba 27minuter imponerande! go bastukväll med go mat och en skvätt rött.
Söndag,
Nu jäklar,,,,aj ont trött men simarenan var lockande
plums i och Sophie drog iväg 2,6km och Tobbe var fortfarande sur över tiden på kretsloppet så det blev 3,9km i bassängen tiden var imponerande 1tim 23 minuter, bra jobbat, så nu har både Sophie & Tobbe klarat längden på sina respektive distanser.
Måndag
vilodag
tisdag
löpdax ,, nä inte alls ösregn åt alla håll  stormvindar runt sjön, nån måtta får det allt vara,,,, mys pys hemma istället.
Onsdag
ingen återvändo, nu skulle det bara ut och kors i taket, var nog den bästa träningsrundan för bägge två på en mycket mycket lång tid.!
Sophie 6 km tid 37 minuter Tobbe 8,5 km 52 minuter, de 6 km vi sprang ihop var i bra "prat tempo" och kändes mycket bra och återhämtningen var omedelbar i puls o flås,,,, avslutades med en så skööööööön bastu,
livskvalite!! :-)
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)   

plums ibassängen

Jaaa äntligen ett pass igen!!
både Tobbe & Sophie är ju lite halv förbjudna att träna efter kroppsgenomgång hos David Privér. Vet inte om det nämnts tidigare, men enligt honom så var Tobbe ÖVERRÖRLIG,,,,,hehehe fråga någon som känner Tobbe om det någonsin har kännetecknat honom,,, Inte..., hur somhelst bara en behandling kvar för oss båda.
Igår fick vi iallafall ta ett pass och simarenan var målet för övningen,,,
2000meter för Sophie och 3000 meter för Tobbe, vi märkte båda att det var ett tag sedan vi simmade ordentligt.
Veckan har inte varit så som planerad i träningsmängd men, ja i vilket fall som helst så har kropparna iallafall fått
en besiktning och åtgärdat de värsta rost skadorna...
Sophie kör löpning runt sjön hemmavid, Tobbe har stort KUMHO event i göteborg (snart vinter huvaligen men var ute i god tid med era vinter däck, Kumho kw22 i dubb samt kw31 / kw23 i friktion), + kretsloppet på lördag,( besök gärna MEMIRAS tält på kretsloppet och skaffa information för er kommande ögonoperation,,,,) eftersom det är lopp och seriositeten finns så, blir det ett alkoholfritt event för Tobbe.!
vi störs och hörs:-)
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)


livet är roligare när man är 2

Hej igen,
Äntligen fick sophie vara med och köra igen,,,, Ska inte gå händelserna i förväg!
Fredag vila, middag hemma hos richard o robert, gott, gott!! (tennis på whii räknas väl inte ,,,)
Lördag morgon up and away,,,, till den förträffliga simarenan för Tobbe och Knalleland för Sophie,
Tobbe inhandlade näsklämma för att slippa vattnet i näsan som brukar tränga in efter ca 2000meter när orken tryter, nu fattas bar badmössan,,,, , skall vid nästa lönetillfälle köpa mössa och simvåtdräkt, lika bra att vänja sig, man ska ju simma med det på ironman så lika bra att börja.
nåväl, 3000 meter 1.01 timma, bra jobbat, lyder mot ca 1,20 på iron(i) man,, skön kväll med mia skäringer på tv hur kul som helst.,
Söndag
Hunden vår lea har lite int i tassen så hon var inte så promenadsugen så det blev tidig frukost ,,, tillbaka i sängen och sedan fix i huset o i trädgården,,,
Goaste lunchen, sen ett minathlon,,, simarenan igen Sophie köpte sig en näsklämma hon me och sedan plums i bassängen.
Sophie 1200 meter o tobbe 1600meter, hem satte på bastun, 1 varv runt sjön, fyllde på i bastun och sedan ett varv till för oss båda alltså 5km. sedan underbar bastu i ca 1,5 timma,, vilken söndag! Avslutade som 2 fågelholkar i tv soffan, stensomnade vid 22,10.
Så kul att vi kan köra båda två!
idag måndag så är det som sagt kroppsgenomgång för Tobbe hos david privér,,, hoppas han inte hittar något.
sophie får inte träna idag eftersom hon har behandling imorgon.
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)




trivs i bassängen,,,, fast inte lika kul ensam

fredag i dag!
Läser ännu mer om Stefan L som så tragiskt gick bort,,,, ta hand om varandra så länge det går!
Ytterligare ett simpass avklarat för Tobbe, 2,8 km och tiden blir bättre :-).
Triv oerhört bra med simträningen och blir ännu mer övertygad om att det kommer att bli den absolut enklaste delen av iron mannen att genomföra.
Det är inte lika roligt att köra själv eftersom vi startat upp detta tillsammans, men har man tagit ironman i båten, så får man ro den iland.
Glada nyheten var att Sophie får köra igång igen på Söndag, men i ett mycket lugnare tempo än innan.
Själv så kör jag en snabb 5a idag, 2 varv runt sjön, 25 minuter siktas det på, hoppas det orkas oxå.....
Slapp även det andra tråkiga som nämndes i bloggen igår, fast klart skall på kroppsgenomgång hos David Privér på Måndag och då kanske det bli omvända förhållanden.
Nepp nu är det snart helg och bloggen uppdateras på söndag kväll eller måndag morgon. Ska börja få fason på den nu med lite bilder och annat småtto  gott.
Trevlig Helg
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

vila och förberedelser onsdag

puh 10 km satt ifrån tisdagen till onsdagen så det var vila även för Tobbe, var på teknikmagasinet och inhandlade löphjälpmedel i form av musik spelare en mp3 fast kallades mp4 vad begriper vi,,, inte mycket av det iallafall.
Skall ladda ner lite bra låtar som vi kan ha när vi springer och cyk,,, pedalar.
Sophie frustrerad över att hon inte får träna, men det är ju som det är, i dag torsdag skulle ju den stora utmaningen ske, ricky tyckte ju att 3km frisim inte var något att ojja sig över, så vi skulle ju kört det idag.
Hmm inställt  ricky ringde å sa att han kände sig lite krasslig,,,, harig heter det när man inte vågar,, säger inte vilket det var :-),, ärligt skall sägas att sophie var ju oxå tvungen att ställa in, så ja det blev ju ändå inte som det var tänkt från början.
Tobbe kör ett pass själv idag, damsugning, putsning, torkning och tvätt,,,, nepp slipper jag (hoppas Sophie inte läser idag *S*) för jag skall iallafall träna...
tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)
 

träningsmörkervabrott....

bättre nu än senare,,, Sophie var på besök hos, som vi tycker en av borås bästa naprapater; David Priver. Belaggd med totalt träningsförbud i en vecka,,,,:-( . Detta pga av felbelastningar och för högt utgångstempo i träningen. Hon skall nu gå på 3 tuffa behandlingar och får inte träna vare sig dagen före eller dagen efterbehandlingen, så nu är det stopp ett tag. Varje behandling är iofs som ett tufft pass så hon kommer inte att bli lidande av det, utan snarare tvärt om.
Tobbe låg i bra på tisdagskvällen 10km på 57,31. Tänkte försökt ligga på ett långsammare tempo, men det var hur tråkigt som helst, så började
1a 2,5km : 16,32
2a 2,5km : 15,10
3e 2,5km : 14,26
4e 2,5km : 11,23
så det spurtades på slutet...
bådar gott inför kretsloppet :-)

Tobbe & Sophie snart frisk(a) & i Form (hoppas vi)

måndag i trötthetens tecken,,,, gäsp

Hela måndagen var precisi lika tung som början.... kroppen var tvär avig till träning,,, så bara att vika ner sig i latheten o lättjans underbara bomulls täcke,,,. torsdag, fredag,lördag o söndag var för hårt, hmm vi får ta lärdom
av detta i fortsättningen.
Alltså för Er som inte vet, så bor vi fantastiskt mysigt precis vid en sjö, till huset ingår en sk, ekonomibyggnad med vedeldad bastu, så för att riktigt ta hand om tröttkörda kroppar så värmdes bastun på och ett riktigt skönt bastubad påbörjades, avslappnat och med massor av ånga, knappt 45 minuter i bastun, dusch och sedan världens godaste starka paprika soppa som sophie kokat ihop innan bastun, intogs under trött tystnad, lite tv och en lååångsam promednad med lea och sen var det dax för bingen,,,,
Tobbe & Sophie (trötta) snart i form (hoppas vi)

det är måndag morgon,,,,, å jag kan inte få upp mitt kylskåp, det är mååååååndag morgon

Alltså Tobbe & Sophie = total slut,,,,, det var en jobbig träningshelg,,, men vi kör i kväll igen,,,
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

Det är jobbigt stundtals,,,,

Hej Igen På Er!
Tiden går fort när man har kul:-) alltså hösten närmar sig med stormsteg..... ska det vara på det viset, förmodligen så...... ska det väl det.
Som sagt Sophies skada artade sig bra så på Onsdagen blev det ett gött löp pass på 5 km, det kändes riktigt bra!
Vi skall trappa upp ordentligt kommande dagar men Torsdag skall bli vilodag.
Torsdag 1a -9
Vilodag,,,, så skönt eller det var ändå en jobbig dag, Tobbe satte sig i bilen och kanade runt på arbetsresa, Borås -Linköping-Norrköping-södertälje-Stockholm-Solna- Västerås. Sophie fullt upp på Memira med ytterligare en behandlingsdag. Jag är så oerhört tacksam för att jag fick tillfälle att laseroperera mina ögon hos memira det är en helt ny värld utan glasögon, rekomenderas starkt. Alltså carro kluft o jag,,,, hehehe 2 oerhört vältränade idrotss profiler,,,eh ja iallafall carro.
2-9 fredag.
Tobbe o sophie kommer hem till ett varmt hus med ny installerad luftvärme pump,,, yihaaaa! härligt. Tack jonas bergdalens rör och bernth installatör, fasen dom ordnar allt utan tjöt o bröt,. nåväl ingen mer vila dax för kransmossen 8,2 km, (vi sprang samma inför gbg varvet i tron att det var 9,5 km ,,,,,) tid 55 minuter inte mycket att skriva hem om men ändå.....
3-9 lördag,,,
Hatar att pedala (kan ju inte stava till cyckl,, cykl,,) i vilket fall in till gymmet för att köra ett pass på deras pedal maskiner,,,, skall inte näna namnet på gymmet ännu men en pedal maskin ghar varit sönder i 6 månader,,,, illa
i vilket fall det är ju fräscht o fint i omkl.rummen iallafall.. tv var på framför maskinerna,, svt programmet var debatt,,, 1/2 kul ,,, dessutom inget ljud,,,Grattis,, ja vi trampade på en timma ca och sophie tryckte i väg 15000 meter och Tobbe 22800 meter svetten bara dröp...!!
4-9 Söndag
Simning men först låååång promenad med Lea vovven och 3 liter kantareller,, mummmmsig lunch. Gräsklippning och sen till arenan. Sophie plöjde 2500 meter och Tobbe 3200meter, (3000 kravl och 200 bröst)
Söndag kväll heeelt slut,,, kollade idol 1a avsnittet och sedxan bingen sov senast 21,30,,,
Tobbe & Sophie trötta men snart i form (hoppas vi)

RSS 2.0