Oj, nu ska jag/Vikarien Sophie Blogga!!!

Har fått i uppdrag att blogga och att det var mycket viktigt att få med alla metrar vi har avverkat, men det kan jag redan nu skriva att det har inte jag koll på! Möjligtvis kan jag återge helgens bravader då både höfterna och vissa andra delar av kroppen undrar va i ... jag håller på med!
I lördags var det nämligen dags för cykling igen, 6mil och det tog ca 2 & 1/2 timme. Och Det Känns som sagt här och var!!! Inte aktuellt med någon utgång för vår del utan go middag, gott vin och sen skulle jag "vila" lite ( sorry Tobbedarlinq ;)).. Måååånga timmar senare var det Söndag och då gick vi ett uppvärmningsvarv runt sjön med lea och sen skulle vi äntligen inviga våra MP5 innan löpningen.
Så nedladdning från Lollas dator, lite musik som vi tyckte att det här blir nog bra och så iväg... Vi kom 100 meter sen skulle Tobbe slänga sin Mp för den ---kla skiten var ju sönder och spelade musiken i 4sek innan låtbyte!
Nåväl, han lunkade hem och då ska ni inte tro att jag var snäll och gjorde detsamma, nej hornen i pannan växte ut och jag sa till honom att jag kommer att ha musik iallafall (sorry igen).. Men ibland straffar det sig snabbt! 4st långsamma Gothic rock på raken, sen 1 rocklåt som fick min andning och löpning att vilja 2 olika saker, hmm det kanske var rätt åt mig! Fick en favvolåt som gjorde att jag kom ikapp med Tobbes intervall löpning och det var R.E.M.. mums! SKA REDIGERA LÅTARNA!
Efter 9km rundan var det mening att vi skulle åka och simma oxå men hehe, jag var väldigt hungrig och sen var jag jättetvungen att åka och handla löparmössa, löparhandskar,ny träningströja, Crafts underställ till oss bägge, och det var ju gratis, NOT! men roligare än att simma!
Ikväll efter jobbet ska simhallen få ett besök iallafall, för att göra några meter, det var väldigt längesedan nu så no excuses utan bara åla i preventivutrustningen och hoppa i bassängen! Tobbe är i Stockholm så det blir nog ingen träning för hans del, Eller???
Jaa, det var en liten återblick från helgen iallafall..
Må bäst från Vikarien Sophie & Stockholms Tobbe snart i form hoppas vi (eller nåt ;))

helg med go mat och träning

Ni som läste Sophies fb sida, förstår att vi hade en riktigt härlig matlagningshelg,,,,
inlägget från sist ,,,, jo det blev 2 glas rött,,, ++
Jo men i lördags bar det av till bassängen, Tobbe mäktade med 3000 meter i bra tempo. Känns bättre och bättre faktiskt!
Söndagen var ämnad för cykling men eftersom amanda, ricky o lollo skulle komma kl 15 så var vi tvugna att prioritera om. Det blev löprunda och hemmafixeri istället.
Sophie la ytterligare 9000 meter till sitt löpkonto, starkt gjort med tanke på sjukdom och ingen löpning på nästan en vecka.
Tobbe satte in 13000 meter på sitt löpkonto och var väl inte helt pigg just efter den rundan..... sista 4 km gick på strax under 20minuter....
avverkade meter UNDER OKTOBER t.o.m 23;
Tobbe : 256706. LÖP: 109700/SIM 20000/ CYKEL127006.
Sophie : 197106. 60600/9500/127006

kan bara konstatera hemmagjord hummer soppamed egenproducerad vanlijparfait grädde och riven choklad,,,,hmmmmmmmmm mumma  

Ikväll sätts ytterligare meter in på löpar kontot,,, hur många, ja den som orkar får se :-)
Tobbe & Sophie snart i bättre form (hoppas vi)

är inte anal fabet men vad är en runke e per

Som sagt,,, ibland så är inte hjärnan kopplad till munnen o tvärtom.
Skall inte gå händelserna i förväg.
Tisdagen bjöd på en underbar löprunda för Tobbe;  10 km på lite drygt 49minuter, fortare har det aldrig gått för honom,,,,,
Sophie stackarn låg hemma och var sjuklig stackarn halsfluss och usch!
Onsdagen var det träningsfritt (Sophie sjuk och Tobbe träningsvärk efter tisdagens rusch,,,)
Torsdagen var dagen för dåligt inkopplade system hjärna-mun-hjärna.
Sophie jobbade på högskolan för memira och skickade ett sms till tobbe där det stod ladda ner runkeeper tobbe läste runke eper, tänkte, jaja något kul högskole app skämt, googlade in det och danken o tian trillade ner.!
aha runkeeper, en löpkolla app. laddade ner den och skulle ut o springa..slog världsrekord,,,11km på 8 sekunder.
Kanske var det något fel.... hehhehe. 10km 53 minuter.
Ikväll blir det simning och ett kanske 2 glas rött, Tobbe är frisk och Sophie, börjar friskna på...

Trevlig helg på  Er

Tobbe & Sophie Snart i bättre form (Hoppas vi)

tiden går ...fort

Jepp o hej,
dax för en uppdatering,, varit lite slött på den fronten det sista..
Torsdagen 13 var det simning på programmet.
Tobbe slog pers i långsimning, 5000 meter på tiden 1,43, det är faktiskt riktigt bättre än bra med tanke på ålder färg vikt o form,,, :-).
Sophie skulle bättra på färgen före formen så hon hoppade i lite,,, eller mycket senare men tog sig iväg 2000 meter. så bra simning på Torsdagen.
Fredag och Lördag var det förutbestämt träningsfritt och även om det inte varit det så hade det inte blivit något iallafall.,,,,, trötta o ont i ryggarna så ja Ni förstår själva,,
Lördagen bjöd iofs på träning ett lättare danspass på grandhotell, vi var föräldrar på stan´hehehe åldersgräns 23 o så vi,,, dubbelt upp x 2
anyway, upp tidigt på söndagen med lea långpromenad. Träfffade en kompis på grand som bjöd in oss på fika på söndagen, så vi cyklade ut till dalsjöfors,,, Hur kan det bara vara uppförsbacke till dalsjöfors? Jo så vi cyklade dit och drack en goer kopp kaffe och gott vatten. Kul att träffa mikkis och robert igen! Jösses vad tiden går..
Hemåt igen och tro´t eller ej, men det var en massa uppförsbacke igen,,,,
Måndagen hade Tobbe säljmöte och fotbolls derby kollade GAIS o Änglarna, var ingen himmelsk match men jäkla stämning. Sophie mådde lite dåligt på söndagen med förkylnings symptom så Tobbe sa; vila nu på måndagen, och eftersom hon alltid lyssnar INTE så kuta hon iväg 8,5 km med snitt fart på 5,17/km vilket är riktigt bra! Så vem var sjuk på måndag kväll? INTE Tobbe och vem är sjuk idag? INTE Tobbe.
hehehe
Tobbe o Sophie snart i bättre form (hoppas vi)


älgarna demonstrerar.....

Brr börjar bli kallt och rutorna på bilen måste återigen skrapas....
Måndagen bjöd på en härlig naturupplevelse i form av en älgfamilj,,, häftigt. Vi började med vår 2,5km runda ihop med lea och sedan gav vi oss ut på 3,5km turen, precis i slutet på den så klev det ut en stor älg ko vid sidan av vägen och sedan tätt följd av 2 kalvar, de stirrade en stund på oss och sedan gjorde dom en lov nästan ut på golfbanan och sedan in i skogen igen, jepp så då hade vi något att prata om de sista 2,5km. så 8,5 km i måndags.
Tisdagen bjöd återigen på en tankevurpa från Tobbe:
Smart tanke att packa ryggan o springa in till arenan,, näe inte Sophie fick komma o hämta väskan efter ca 2,5 km, oj vad lätt det gick att springa,,så Tobbe sprang in till simarenan 10km och sedan simmade 2km i hyfseligt tempo, Sophie kom efter uträttade ärenden och tempo simmade 2km, fasen det kändes bra!!! GOD GOD pasta ringde o grattade morbor Rolf i Åkersberga på 75årsdagen ett gott glas rött sedan FOTBOLL !!!! bra slut på en bra dag!!! Tobbe somnade på vägen ner mot kudden och Sophie kom inte ens till kudden somnade i soffan..
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

kontrasternas 3 dagar.

Hej igen,
Fredagen bjöd på ett hejdundrande skönt löpar väder så på med utrustningen och iväg 10km, riktigt skönt och ett bra prat tempo hela vägen och klockan stannade på 58,36. Ingen höjdartid så men en bra tid och vi kunde prata hela vägen ,,, även om Tobbe mest stod för pratet och Sophie för pustande enstaviga svar;-)
Sophie har inte sprungit så långt sedan vi tränade för göteborgsvarvet och det var evigheter sedan känns det som.
Lördagen var det dax för vårt test, bestämt med richard o robert att de skulle hämta vår bil utanför badhuset kl 10,00 för vi skulle ha simmat en timma då, nu blev det inte så utan vi vaknade 8,30 och kom inte iväg förrän lååångt senare. Anyway, sophie 1,2km o tobbe 1,9 sedan direkt upp på cyklarna som legat i bilen, bra tempo i 3 mil, sedan av cyklarna och på med löpkläderna för en 7,5km, jo, tjena det var som joe cocker x 2 gav sig i väg spattigare har nog aldrig skådats..... benen o hjärnan var inte överens en sa cykla en sa spring,,, skön stil, det blev en blandning mellan löp o gång tack var Sophies eminenta idé om att vi skulle börja gå, så tog vi oss iallafall 2,5 km. inte alls distanserna vi önskat men vi har känt på det. Gött mos!, sedan go middag hos morbror och moster. Söndagen TRÄNINGSFRITT,,, skönt , fast vi gjporde om ett av rummen till sport och massage rum. PÅ kvällningen kom Amanda med PIZZA flött, gött och slött. Snacka om kontraster.
Ikväll Måndag blir det ytterligare en go löprunda.
 
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

blir hårdare pass inimellan

Hej igen
Ja då går livet vidare...
måndag var som sagt en off dag med lätt belastning och inget mer.
Tisdagen blev en träningsfridag för Tobbe iväg mitt i natten med bilen och på jobb så ingen träning där orkades med. Kom tillbaka på onsdageftermiddag fast besluten att ta igen tisdagen, så då kom det där ögonblicket igen att man kan ha otur när man tänker,,,,
Lämnade bilen på service iklädd jogg& bad mundering, sprang till simarenan , ca 1 kilometer och hoppade i och crawlade 2200 meter, upp snabb omklädning, dvs satte badbrallorna utanpå löparbrallorna och ut i regnet och iväg ,,,, hem,, drygt en mil, inte mycket mer än en mil men lite,,,, Det var jobbigt i regnet men inte så jobbigt som fruktats , hemma pulsen återhämtar sig på nolltid, helt GÖTT på med bastun och inväntade Sophie som hade ännu en succe operationsdag på memira, fullt upp, men fler o fler fattar väl fördelarna med att få ögonen i ordning. Träningsfritt för Sophie på onsdagen alltså. Tisdagen däremot bjöd på puls o tempoträning i bassängen, eftersom distansen för Sophie är 2000 meter så börjar det bli dax att vänja kroppen vid en högre frenesi men att för den skull när racet kommer inte skall vara helt slut efter simningen. Vi pratar om att vi skall hitta ett bra och relativt sett med våra ögon ;-) mätt snabbt tempo som kroppen vänjer sig vid utan att för den skull ta helt slut. Får se hur det går.
Idag onsdag får vi ser hur det blir men Tobbe skall om en stund ta en 10 km runda (om det bara kan sluta ösa ner regn). Mingel i borås ikväll med föreläsning av Christer Björkman och stannar vi inte efteråt så drar vi båda till Arenan för att få ett gött simpass.
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

bearbetning av sorg ,,,/saknad ,,, & längtan.Dorothea Sperlich ...

Allt i livet handlar definitivt inte om det vi skriver,,,, vissa saker är viktigare vid alla tillfällen,,, träning i all ära men idag var den inte viktig, mer en form av en sorts meditativ bearbetning av en kär underbar person bortgång.
3 okt 2010 slöt sig "Dorli" Sperlich ögon på borås lasarett med en suck efter en lång tids plågan och då hon äntligen fick återförenas med sin älskade och saknade man Joe och sin son Gerald. Hon hade den ofantliga förmånen att få gå vidare i ett rum fyllt av sina barn med respektive när hon drog sitt sista andetag i denna världen. Vi minns henne med en sådan oerhörd saknad inte bara som person utan som en järn kärring som genomgått tortyr flykt förakt och avsky pga av sitt ursprung först som ung i det så kallade hemlandet och sedan som nazist barn i det nya sverige....
skänk en tanke åt alla som vi så snabbt placerar i fel fack och dessutom inte har en aningom deras ursprung. Ta vara på er tid tillsammans  tills den dagen vi alla möts igen nästa gång och reder ut vår felinplanterade begrepp om människors värde baserat på deras arv istället för på deras kvaliteér!!
Dorothea vi saknar och älskar dig djupt! som den fågel som knackade på vårt fönster för 364 dagar sedan!!
Tobbe & Sophie,,,,

kickstart på oktober med träning och mässa (och seriös rumpsmärta)

Då drar vi igång oktober !! Tiden har gått fort fram tills nu och vi känner oss taggade och har faktiskt ett häslosamt gott självförtroende inför våra mål!
Lördagen startade med arbete för Sophie i ulricehamn, memira ni vet. Tobbe passade på att smita iväg till simarenan efter en skön lea promenad, där plumsade han sig fram 3000 meter, mm känns bra!
handlade både det ena och andra samt snickrade och sågade lite. Sophie kom hem och då var det eg dax för ett enmila löp pass, äh skorna blöta så vi klev på cyklarna istället.  Kråkered - fritsla - kinna - rydal - viskafors - hem !! exakt 60006 meter :-), smärtan kom ungefär vid viskaforskrysset på väg mot fritsla,,, Sophie hade lite problem med växel lådan men, men, ska nog lösa sig! Nöjda med turen i vilket fall..men men ¨två mycket värkande rumpor!!
Söndag tidig frukost med BT och aftonbladet och gott att äta! Hälsomässa i borås, det blev aurafotografering för tobbe, hypnos test för både Sophie & Tobbe, healing för båda, spännande, lite annorlunda än tisdigare healing hos white eagle lodge och Zandor. Efter det inköp av balansband negativa Joner som balanserar upp det dagliga flödet av positiva elektroner. Funkar faktiskt. Hem matlagning, på med löpkläderna, Sophie fick lite problem med magen men trivdes i de nya kanon snygga löparskorna, körde ändå på 6600 meter, Tobbe körde det bestämda passet på 10200 meter, sedan en underbar stund i vår bastu,,, livskvalitet,!! go mat och nu lite uppdatering av bloggen!
Från och med imorgon kör vi en test med en vecka utan kolhydrater, mest för skojjs skull.!!
Målen för oktober kommer inom väldigt kort :-)
Ha en underbar oktober månad.
Nu taggar vi upp
Tobbe & Sophie snart i form (hoppas vi)

Septembersammanfattning..

Jepp, kära blogg september är avslutad.
Sophie says;
Jag nådde inte mina mål vad det gäller totala antalet meter, men hade en mycket viktig period av kroppsgenomgång som kommer att hjälpa till framöver. Riktigt stolt i vilket fall över de pass som är genomförda med tanke på behandlingsavbrottet. Så in i bänken glad över att vi köpt cyklar och att jag tror eller ver att "jag ska bara" syndromet kommer under oktober att vara som bortblåst; målet för september var totalt; 160 000 meter och jag nådde 83 900 meter. med tanke på 12 dagars träningsförbud och att cykel inköpet fördröjdes så är jag tillfreds, men inte NÖJD. Mål och (uppnått inom parentes):
Löpning: 8400 (33600) sedan 15e augusti : 59300
Simning: 16000 (17300) sedan 15e augusti : 23100
Cykel: 60000 (33000) sedan 15e augusti : 48000
Antal genomförda pass under september : 15 st. (sedan 15 augusti 25st) Extra kaloriförbränning sedan starten 8961.

Tobbe says;
Nådde inte hela vägen, men så jäkla tillfreds med allt egentligen, hade ju ett lite avbrott jag med, men wtf, 10.5 månader kvar.
börjar sura till under träning pga av målmedvetenhetsdummeristollighet, skall jobba med det!! Gör ju inte detta för att bli bäst inför en seriepremiär utan bara för att uppnå ett mål!
Målet för september var 204 000 meter och jag nådde 173 600 meter. Känns ok och bra men inte nöjd!!
Mål och (uppnått inom parentes)
Löpning: 94000 (46100) sedan 15e augusti : 95800
Simning: 30000 (33700) sedan 15e augusti : 45200
Cykel: 80000 (93800) sedan 15e augusti : 111800.
Antal genomförda pass under september : 21st. (sedan 15 augusti 36) Extra kaloriförbränning sedan starten
21620.

Oktober bloggas om imorgon, men den månaden har startat,,,, jvligt bra :-)

Tobbe och Sophie snart i form (hoppas vi)

Jäklar i havet NU KÖR VI SÅ DET RYKER,, eller osar lite iallafall....!



RSS 2.0